Primerul pentru Unghii: Ghid Complet despre Tipuri si Utilizare

Primul pas esential in orice procedura de manichiura profesionala este pregatirea corecta a unghiei natural care include si aplicarea primerului pentru unghii. Acest produs are rolul de a pregati unghia naturala, pentru a mari aderenta unghiei natural cu urmatorul strat aplicat (baza rubber, baza pentru oja semipermanenta, baza pentru polygel etc). In acest articol, vom explora conceptul de primer pentru unghii, diferentele dintre primerul cu acid si cel fara acid, dar si in ce situatii este recomandat sa folosesti fiecare varianta.

Ā 

Ce este primerul pentru unghii?

Primerul pentru unghii este un produs special conceput pentru a pregati suprafata unghiei inainte de aplicarea produselor uv pentru unghii (de ex: la manichiura cu oja semipermanenta, la constructia din gel, polygel sau acril, etc). Acesta are rolul de a curata, degresa si echilibra pH-ul unghiei, asigurand astfel o baza aderenta pentru urmatorul strat aplicat. Utilizarea primerului nu doar ca mareste rezistenta manichiurii, ci si prelungeste durabilitatea acesteia. Este foarte important sa alegem un primer de calitate, dar si primerul potrivit tipului de unghii pe care lucram.

Ā 

Diferentele dintre primerul cu acid si cel fara acid

Primerul cu acid:

Primerul cu acid contine adesea acid metacrilic sau acid fosforic. Acest tip de primer are un efect de matuire, ajutand la crearea unei suprafete rugoase pe unghie pentru a spori aderenta stratului de baza aplicat. Este potrivit pentru unghii cu probleme de aderenta, la clientele carora nu le rezista sufficient manichiura realizata, la persoanele cu hiperhidroza etc. Nu este recomandat persoanelor sensibile sau celor cu alergii la ingredientele primerului cu acid.

Ā 

Primerul fara acid:

Primerul fara acid este o optiune mai blanda, potrivita pentru persoanele cu unghii sensibile sau care se tem de posibilele efecte adverse ale acidului, sau a celor cu alergii la unul dintre ingredientele primerului cu acid. Acest tip de primer foloseste adesea agenti de aderenta fara acid, oferind totusi o rezistenta a manichiurii suficienta, insa nu este indicat pentru persoanele cu probleme de aderenta. Nu va fi sufficient de puternic pentru a deshidrata corespunzator unghia naturala.


Primerul mai poate fi regasit si sub denumirea de nail prep, tape bond etc, dar exista deasemenea si variante de primer imbogatite cu vitamine pentru o protectie suplimentara a unghiei naturale. Aceste primere sunt destinate unghiilor fara probleme de aderenta.

Ā 

In ce situatii se foloseste fiecare tip de primer?

Primerul cu acid:

Potrivit pentru persoanele care isi doresc o aderenta puternica si de lunga durata.

Recomandat in cazul unghiilor problematice sau care au tendinta de a se exfolia.

Primerul fara acid:

Ā 

Potrivit pentru persoanele cu unghii sensibile.

Recomandat in cazul persoanelor alergice la compozitia primerului cu acid

O optiune buna pentru cei care doresc o alternativa mai blanda fara a compromite aderenta.

Ā 

In concluzie, alegerea intre primerul cu acid si cel fara acid depinde de tipul de unghie si preferintele individuale. Indiferent de optiunea aleasa, este esential sa aplici primerul cu grija si sa respecti instructiunile producatorului pentru a obtine cele mai bune rezultate in ingrijirea unghiilor tale.

Comentarii