De ce nu imi rezista unghiile cu gel? Cauze si sfaturi

Manichiura cu gel a castigat o popularitate considerabila in randul pasionatilor de ingrijire a unghiilor datorita aspectului sau elegant si rezistentei sporite. Cu toate acestea, exista situatii in care manichiura cu gel nu rezista pe unghii asa cum ne-am dori. In acest articol, vom explora cateva dintre cauzele posibile pentru aceasta problema si vom oferi sfaturi utile pentru a prelungi durabilitatea manichiurii cu gel.

 

Cauze posibile pentru rezistenta redusa a manichiurii cu gel:

 

Pregatirea necorespunzatoare a unghiei naturale: O pregatire corecta a unghiei este esentiala pentru aderenta optima a gelului. Daca suprafata unghiei nu este curatata, si degresata corespunzator, gelul poate sa nu adere cum trebuie la unghia naturala. Este foarte important sa folosim toate produsele necesare pentru pregatire ( primer, nail prep, dehydrator etc) dar si sa indepartam complet impuritatile cu ajutorul unui pamatuf.

 

Calitatea produselor: Calitatea gelurilor, a solutiilor de pregatire dar si a altor produse folosite in manichiura cu gel joaca un rol crucial in rezistenta manichiurii. Utilizarea produselor de calitate inferioara poate duce la lipsa aderentei gelului si implicit la desprinderea sau ruperea unghiilor.

 

Tehnica: Aplicarea gelului necesita precizie si experienta. Daca manichiurista nu respecta pasii esentiali si nu utilizeaza tehnica corecta de aplicare, ori aplica gelul in straturi prea groase sau prea subtiri, acest lucru poate afecta durabilitatea manichiurii. Este foarte important ca manichiurista sa foloseasca tehnica si produsele corespunzatoare in functie de tipul unghiei.

 

Umiditate excesiva: Contactul frecvent cu apa, precum spalarea constanta a vaselor sau baile prelungite, poate afecta aderenta gelului. Umiditatea excesiva sub gel poate duce la dezlipirea acestuia, mai ales daca nu sunt folosite produsele corecte. In cazul unghiilor naturale lungi, utilizarea produselor ce nu sunt flexibile, poate influenta rezistenta manichiurii, mai ales atunci cand unghiile naturale stau prea mult in apa. Atunci cand unghiile naturale stau prea mult in apa, tind sa se curbeze. Daca gelul utilizat nu este unul flexibil, acesta isi va pastra pozitia, iar unghia se va desprinde in special pe la colturi.

 

Activitati solicitante: Daca desfasurati activitati manuale intense sau folositi unghiile in mod repetat pentru a deschide sau ridica obiecte, acest lucru poate exercita presiune asupra manichiurii cu gel, determinandu-l sa se deterioreze mai repede. Este foarte important sa nu utilizam unghiile pentru a deschide sau a desprinde diverse lucruri.

 

Sfaturi pentru o manichiura mai rezistenta cu gel:

 

Alegeti un salon sau un tehnician de incredere: Alegeti un tehnician cu experienta, care utilizeaza produse de calitate: atat geluri, cat si accesorii, dar si care respecta toti pasii pentru a dezinfecta si steriliza instrumentarul folosit.

 

Pregatirea unghiei: Asigurati-va ca unghiile sunt bine pregatite inainte de aplicarea gelului si ca primerul utilizat este compatibil cu gelurile. Puteti alege un primer fara acid sau unul cu acid in cazul unghiilor problematice (probleme de aderenta, hiperhidroza etc)

 

Aplicarea corecta: Alegeti o manichiurista cu experienta care alege produsele si tehnica potrivita unghiilor dvs. Este foarte important ca aceasta sa stie sa aleaga produsele corespunzatoare tipului de unghie, pentru ca manichiura sa reziste cat mai mult timp.

Nu atingeti cuticulele cu gel sau orice alt produs. Daca gelul va fi uscat pe cuticula, acesta va prinde aer rapid. Realizati corect apexul.

 

Evitati expunerea excesiva la apa: Purtati manusi atunci cand faceti treburi casnice sau activitati in care va expuneti frecvent la apa.

Evitati activitatile solicitante: Daca stiti ca veti desfasura activitati care pun presiune pe unghii, luati masuri de precautie pentru a evita deteriorarea manichiurii. Nu utilizati unghiile ca instrument pentru a manevra sau a deschide diverse obiecte. Oricat de bine sunt aplicate, intotdeauna va fi necesar sa protejam manichiura.

Nu trageti, nu apasati si nu indoiti unghiile, oricat de dure vi se par. Puteti aplica uleiuri de cuticule, dar si creme de intretinere a pielii.

 

Rezistenta redusa a manichiurii cu gel poate avea diverse cauze, insa urmand sfaturile si bunele practici mentionate mai sus, puteti prelungi semnificativ durabilitatea si frumusetea manichiurii cu gel. Fie ca va bucurati de manichiura cu gel intr-un salon sau acasa, respectarea tuturor pasilor, a produselor de pregatire si a gelurile de calitate si corespunzatoare, dar si a tehnicilor corecte poate face diferenta in mentinerea unei manichiuri impecabile si de lunga durata.

Comentarii