Apexul - ce este si cum se construieste?

Fie ca esti un profesionist al ingrijirii unghiilor, incepator in domeniu sau doar un pasionat al manichiurii, ai putea fi familiarizat cu termenul "apex". Apexul, varful manichiurii, este un punct esential in constructia unghiilor false oferind atat aspect cat si rezistenta manichiurii . In acest articol, vom explora in detaliu ce este apexul, de ce este important dar si cum sa il realizezi corect pentru o manichiura cat mai rezistenta

Ce este Apexul?
Apexul este punctul cel mai inalt si mai rezistent al unghiei false construite cunoscut si sub denumirea simpla de curbura. Unghia poate prezenta un apex natural sau acesta poate fi inexistent in functie de fiecare persoana in parte.Ā  Apexul este de regula situat in partea anterioara a zonei de extensie si confera rezistenta si stabilitate unghiei construite. Apexul trebuie sa fie bine definit si corect pozitionat pentru a obtine o manichiura durabila.

Importanta Apexului in Constructia Unghiilor

Rezistenta: Apexul corect pozitionat si realizat confera unghiei false realizate o rezistenta sporita, evitand astfel ruperea sau desprinderea prematura.
Estetica: Apexul contribuie la forma si aspectul general al unghiei realizate. Poti crea linii elegante si proportii armonioase, obtinand astfel un rezultat estetic atat corect din punct de vedere tehnic cat si atractiv.
Durabilitate: Apexul corect construit asigura o distributie uniforma a tensiunii asupra intregii unghii artificiale,Ā prevenind astfel ruperea sau indoirea excesiva si este un pas important la orice tip de manichiura - cu oja semipermanenta, polygel, acril sau gel de constructie

Cum se construieste Apexul?

Pregatirea: Incepe prin a pregati corespunzator unghia naturala sau extensia existenta in cazul unei intretineri. Curata cuticulele, indeparteaza praful si degreseaza bine suprafata unghiei cu cleaner sau dehydrator pentru a asigura o aderenta optima. Aplica primer fara acid sau cu acid in cazul unghiilor problematice

Baza: Aplica un strat subtire de baza pentru a mari aderenta intre unghia naturala si materialul de constructie sau oja semipermanenta. In cazul ojei semipermanente, poti realiza apexul cu al doilea strat de baza rubber. Uusuca dupa fiecare strat in lampa uv/led.

Constructia: Folosind un gel sau un polygel aplica bula de material in zona anterioara a unghiei. Pozitia acesteia trebuie sa fie la 50% sau la 30% in functie de lungimea unghiei realizate. Acest strat trebuie sa fie mai gros in partea din mijloc si sa se subtieze spre marginea libera dar si inspre cuticulaĀ  pentru a realiza forma apexului. Te poti ajuta de o pensula mai subtire pentru a modela si a defini apexul, in functie de preferinte.

Pentru a obtine un apex de rezistenta mai marita, poti aplica gelul de constructie in mai multe straturi subtiri. Fiecare strat ar trebui sa fie uniform si bine pozitionat in zona apexului, dar si complet uscat. In cazul gelurilor cover, sau a polygelurilor nude, alb laptos, alb intens dar si colorate, apexul se va realiza din straturi mai subtiri, cu dublarea timpului de uscare pentru a ne asigura ca polimerizarea se face complet.

Finisarea: Dupa realizarea apexului, finiseaza suprafata apexului cu o pila. Asigura-te ca nu iei excesiv din inaltimea lui dar ca il finisezi corespunzator pentru un aspect uniform. Dupa pilirea si indepartarea prafului, poti continua manichiura cu oja semipermanenta color sau cu gel color. La final aplica un top coat in functie de preferinte.

Aspect si note finale:Ā 

In cazul unghiilor cu forme salon sau forme clasice, apexul are si rolul de corectie a pozitiei si a aspectului unghiei. Astfel prin reconstruirea cu apex, manichiura va avea un aspect cat mai natural, dar si corect.

Ce inseamna apex de 30% sau 50%? Un apex de 30% inseamna ca punctul de ridicare al apexului se va realiza in prima treime din lungimea totala a unghiei realizate, in timp ce un apex de 50% va fi pozitionat pe mijlocul unghiei.

Ce este apexul negativ? In cazul apexului negativ in punctul unde este necesara plasarea lui, aproape ca nu exista material. Acest apex negativ se utilizeaza la tehnica unghiei slim.

Concluzie:
Apexul reprezinta un aspect foarte impotrant in constructia , prelungirea si corectia unghiilor. Ofera rezistenta, stabilitate si aspect prin aplicarea corecta a tehnicilor de constructie. Astfel poti obtine unghii frumoase, durabile si rezistente. Asigura-te ca acorzi atentie pregatirii corespuncatoare a unghiilor naturale, pozitioneaza si modeleaza apexul corect. Pentru rezultate remarcabile, poti practica aplicarea si modelarea produselor pe o mana sau un deget de practica.Ā 


Comentarii