Ghid complet: Cum să aplici oja semipermanentă pas cu pas pentru unghii perfecte

Oja semipermanentă este o alegere populară pentru femeile moderne care doresc să-și mențină manichiura impecabilă pentru o perioadă îndelungată. Cu durabilitatea și rezistența sa, oja semipermanentă oferă unghilor tale un aspect profesional și strălucitor timp de săptămâni întregi. În acest ghid, vom explora pașii esențiali pentru aplicarea corectă a ojei semipermanente , astfel încât să obții rezultate de invidiat.

Pasul 1: Pregătirea unghiilor

Asigură-te că unghiile tale sunt curate și uscate înainte de aplicarea ojei semipermanente. Îndepărtează orice urmă de ojă veche și modelează unghiile în forma dorită cu ajutorul unei pile.

Îndepărtează cuticulele și pregătește unghiile corespunzător pentru următorul pasAsigură-te  ai mătuit unghia naturală pentru o aderență mai mare, dar și  ai aplicat primer, nail prep sau tape bond. Cuticulele le poți îndepărta cu freza de unghii și cu biturile speciale, cu spatulă și forfecuță sau prin metoda combi.

Aplică un strat subțire de bază pentru a proteja unghia și pentru a crea aderență maximă cu oja semipermanentă.

Pasul 2: Aplicarea ojei semipermanente

Agită bine flaconul de ojă semipermanentă pentru a omogeniza culoarea. Aplică un strat subțire și uniform pe unghie, evitând atingerea pielii din jurul unghiei. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a unghiei, începând de la cuticulă până la vârf.

Pasul 3: Polimerizarea ojei semipermanente

Pune unghia sub lampa UV/LED conform specificațiilor produsului și las-o să se polimerizeze timpul recomandat. Acest proces ajută la uscarea și întărirea ojei semipermanente, asigurând o aderență perfectă și rezistență îndelungată.

Poți aplica al doilea strat de ojă semipermanentă dacă consideri necesar și polimerizează în lampa uv/led.

Asigură-te  ai aplicat oja în straturi subțiri și  ai uscat în lampă suficient.

Pasul 4: Stratul de finisare

După ce unghia s-a polimerizat complet, aplică un strat subțire de top coat peste oja semipermanentă pentru a-i conferi un aspect lucios și pentru a proteja culoarea. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a unghiei și polimerizează la lampa UV/LED.

Pasul 5: Finalizarea manichiurii

Dacă Top Coatul este unul ce necesită degresare, șterge orice urmă de reziduuri cu ajutorul unui tampon de bumbac sau a servetelelor de unghii și al cleanerului. Hidratează și înfrumusețează cuticulele cu ulei de cuticule sau cremă hidratantă pentru unghii.

Aplicarea ojei semipermanente poate fi ușor de realizat acasă, urmând câțiva pași esențiali. Pregătirea adecvată a unghiilor, aplicarea uniformă a ojei semipermanente și polimerizarea corespunzătoare asigură o manichiură rezistentă și strălucitoare. Urmează acest scurt ghid esential și bucură-te de unghii perfecte și de durabilitate pe termen lung cu oja semipermanentă.

Comentarii