De ce se strange oja semipermanenta pe unghii? Cauze si solutii

Oja semipermanenta a devenit extrem de populara in lumea manichiurii datorita rezistentei si durabilitatii sale, dar si modalitatii usoare de aplicare. Cu toate acestea, uneori pot aparea probleme neplacute, cum ar fi strangerea sau umflarea ojei semipermanente pe unghii. De ce se intampla acest lucru si ce solutii exista pentru a preveni sau a remedia aceasta situatie? In acest articol, vom explora cauzele comune ale strangerii ojei semipermanente si vom oferi sfaturi utile pentru a obtine o manichiura impecabila.

Cauzele strangerii ojei semipermanente pe unghii:

Aplicarea in strat prea gros a ojei: Unul dintre motivele principale pentru strangerea sau umflarea ojei semipermanente este aplicarea in strat prea gros. Daca stratul de oja este prea gros sau nu este aplicat uniform pe unghie, acesta se poate usca intr-un mod neuniform, ceea ce duce la strangerea, incretirea sau umflarea ojei.

Aderenta redusa: O alta cauza comuna este aderenta slaba a ojei semipermanente la suprafata unghiei. Acest lucru poate fi rezultatul lipsei pregatirii adecvate a unghiei inainte de aplicarea ojei, cum ar fi: curatarea si degresarea necorespunzatoare, matuirea insuficienta, lipsa aplicarii solutiilor de pregatire, strat de baza neuscat etc. In cazul unghiilor problematice foloseste solutii speciale (primer cu acid)

Excesul de uleiuri naturale: Unghiile umane produc in mod natural uleiuri care pot afecta aderenta ojei semipermanente. Daca unghiile nu sunt curatate si pregatite corespunzator inainte de aplicare, excesul de uleiuri naturale poate interfera cu aderenta ojei. Mai exista desemenea problema dezechilibrului hormonal.

Usucarea inadecvata a ojei: Procesul de uscare a ojei semipermanente este crucial pentru a obtine o manichiura durabila. Daca oja nu este uscata suficient conform nuantei sau nu se foloseste o lampa uv/led de calitate, exista riscul ca stratul de oja sa se stranga sau sa nu se fixeze corect pe unghie.

Solutii pentru prevenirea si remedierea strangerii ojei semipermanente:

Pregatirea adecvata a unghiei: Asigura-te ca unghia este curata, uscata si degresata inainte de aplicarea ojei semipermanente. Utilizeaza o pila de unghii pentru a indeparta stratul lucios al unghiei si aplica un strat de baza adecvat pentru a imbunatati aderenta ojei. Ai grija ca solutiile utilizate dar si baza sa fie compatibila cu oja semipermanenta color.

Aplicarea uniforma a ojei: Aplica oja semipermanenta in straturi subtiri si uniforme. Asigura-te ca nu aplici un strat prea gros, deoarece acesta poate duce la strangerea ojei. Foloseste o pensula de o calitate buna pentru a obtine o aplicare precisa. Aplica in straturi foarte subtiri - este recomandat ca primul strat sa fie semi-transparent, iar uniformizarea sa se faca cu al 2-lea strat subtire.

Usucarea adecvata: Asigura-te ca oja semipermanenta este complet uscata dupa fiecare strat. Foloseste o lampa LED/UV de inalta calitate si urmeaza instructiunile producatorului pentru timpul de uscare corect. In functie de nuanta, timpul de uscarea poate sa difere, chiar daca utilizezi oja semipermanenta de la acelasi brand. De exemplu ojele semipermanente cu pigment alb, negru, galben sau cele cu mult sclipici necesta o atentie speciala - straturi mult mai subtiri si dublarea timpului de uscare.

Strat final de sigilare: Aplica un strat de top coat pentru a proteja oja semipermanenta. Acest strat suplimentar va oferi si o stralucire frumoasa manichiurii tale.

In cazul in care dupa polimerizare observi ca oja semipermanenta color s-a umflat, indeparteaza tot tratul si pregateste din nou corespunzator unghia naturala. Ai grija sa respecti pasii de mai sus.

Concluzie:
Strangerea ojei semipermanente pe unghii poate fi frustranta, dar cu putina atentie si pregatire adecvata, poti obtine o manichiura impecabila. Asigura-te ca urmezi sfaturile de mai sus si acorda atentie detaliilor in procesul de aplicare si uscare a ojei semipermanente. Astfel, vei putea bucura-te de unghii frumoase si durabile, fara strangere, incretire sau umflare.

Comentarii