Cum sa alegem cele mai bune sabloane pentru constructie

Cum putem alege cele mai pune sabloane de unghii pentru constructie?

Clientii saloanelor de manichiura nu isi mai doresc doar o manichiura estetica. Cu timpul au inceput sa isi doreasca mai mult de la o manichiura: vor o manichiura care sa le ofere un aspect mai elegant sau unghii care sa le ofere un aspect mai slim. Una dintre cele mai usoare metode de a indeplini aceste cerinte, este constructia lor pe sabloane. Datorita usurintei utilizarii acestor sabloane de constructie, realizarea procedurilor este una simpla si eficienta. In orice caz, trebuie sa sti ca sabloanele nu sunt toate la fel. Asadar, cum putem alege cele mai bune sabloane de unghii? Care dintre sabloanele de constructie disponibile pe piata ni se potrivesc cel mai bine?  

Ce sabloane de unghii ar trebui sa cumpar pentru salonul meu?

Primul lucru pe care trebuie sa il verificam atunci cand dorim sa achizitionam sabloane de constructie este calitatea materialului din care sunt realizate acestea. Materialul trebuie sa fie unul rezistent si stabil. Putem verifica acest lucru simplu: evaluam produsul prin aspect si prin atingere. Daca sablonul nu este unul calitativ sau rezistent, vom observa imediat. 

A doua problema este rezistenta adezivului. Aici trebuie sa testam un sablon in timpul procedurii. Cele mai bune sabloane isi vor mentine forma si vor sta lipite chiar si atunci cand polimerizam materialul in lampa. Chiar si dupa curbarea sablonului pe forma unghiei, acesta trebuie sa se mentina lipit pe toata durata realizarii constructiei. Un alt aspect important este ca sablonul sa contina ghidajele necesare dar si predecupaje pentru a ne usura munca.

Pentru tehnicienii incepatori din domeniu liniile de ajutorare ii vor ajuta sa realizeze o stilizare simetrica. Prin asezarea corecta a sablonului pe unghie, constructia va fi una cu un aspect mai profesional dar si mai rezistenta. 

Alte aspecte importate pe care trebuie sa le luam in considerare sunt:

 • sa aiba aripioare de prindere mai mici, pentru a fi mai comod sa pozitionam degetul corect in lampa 
 • sa aiba trasate ghidaje corecte
 • sa aiba un ambalaj usor de utilizat, eventual sa ne ajute la dozarea mai rapida (optional), asa cum sabloanele Victoria Vynn la 400buc vin ambalate, intr-o cutie suport.
 • sa ne asiguram ca le putem utiliza cu orice tip de material dorim sa folosim la constructia unghiilor

Materiale auxiliare

Bineinteles, sablonul este materialul de baza pe care trebuie sa il utilizam la constructia unghiilor, insa este foarte important sa utilizam si produse auxiliare de calitate precum:

 • pile,
 • freza profesionala,
 • forfecuta,
 • servetele,
 • degresant,
 • baze,
 • primer,
 • geluri de constructie,
 • lampi uv/led,
 • top coat.

Bineinteles, ai nevoie si de o oja semipermanenta de calitate pentru a stiliza manichiura.

Constructia unghiilor pe sablon- avantaje

Deja stim la ce trebuie sa ne uitam atunci cand alegem sabloanele de constructie. Insa, de ce am alege aceasta metoda? Principalul avantaj de a realiza o constructie pe sablon este univeralitatea. Nu conteaza ce forma doreste clienta, sablonul poate fi adaptabil si poate fi utilizat la orice forma de unghii. 

Atunci cand alegi sablonul, nu prea conteaza ce forma urmeaza sa realizezi sau ce material vei dori sa folosesti: gel, acril, polygel sau oja semipermanenta. Un singur tip de sablon poate fi utilizat pentru oricare metoda sau material. In concluzie putem spune ca utilizarea unui sablon nu este atat de complicata, insa nici alegerea lui, daca avem in vedere cateva caracteristici. Poti realiza orice forma, care sa fie si durabila cu aceleasi sabloane de constructie. 

Comentarii